Hoe duurzaam is Freshly Fish?

De vis uit de Freshly Fish visbox is ontzettend duurzaam. Het gevarieerde assortiment vis waaruit Freshly Fish put bestaat uit verschillende gecertificeerde vissoorten. Denk aan MSC- en ASC-gecertificeerde producten, maar ook biologisch gekweekte vis.

Duurzaam vissen

De gezondheid van mens en natuur staat altijd voorop. Daarom vissen wij duurzaam, wat betekent dat we op een zo’n manier vis vangen dat we dit langere tijd kunnen blijven doen.

Verantwoord gevangen

Het MSC keurmerk (Marine Stewardship Council) is een keurmerk voor vis, afkomstig uit van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd en wordt zo min mogelijk schade toegebracht aan het leven in de zee. Daarnaast focust duurzame visserij zich op weinig bijvangst. Download certificaat

Geelvintonijn met MSC

Een van onze prestaties op het gebied van duurzaamheid waar wij enorm trots op zijn is onze nauwe samenwerking met het WNF om de handlijnen gevangen tonijn te verduurzamen. Met ons uiteindelijke doel het MSC-certificaat voor de geelvintonijn. Onze vissers en producenten op de Fillipijnen worden getraind en geschool, om niet alleen een kwalitatief maar ook duurzame tonijn te kunnen bieden.

De duurzaamheid van de verpakking

Verse vis moet snel en goed verpakt worden om vers te blijven, daarom is de vis pers stuk luchtdicht verpakt. Deze bakjes worden gekoeld met gelpacks (een zak met vloeibare gel op waterbasis). Deze zijn herbruikbaar en geschikt om te gebruiken als koelelement. Daarnaast is de zak volledig recyclebaar. U kunt de zak (ook na hergebruik) lek snijden en de gel door de gootsteen laten lopen en het volledige recyclebare HDPE plastic vervolgens bij plastic afval deponeren. Dit alles is verpakt in een kartonnen doos die volledig biologisch afbreekbaar is.

Waarom heeft de visbox geen keurmerk?

Met zoveel focus op duurzaam en kwaliteitslabels vraag je je misschien af: waarom heeft de visbox geen keurmerk? Dat is heel simpel: Freshly Fish levert een visbox, geen visproduct. De vis uit de visbox is dan wel gecertificeerd, maar deze varieert elke maand. Lees in ons uitgebreide nieuwsbericht precies hoe dit zit.

Herkomst van de vis

Meer weten over de herkomst van de vis uit de visbox? Lees ons uitgebreide nieuwsbericht over de herkomst van onze vis, onze fabrieksfaciliteiten en productieproces. Freshly Fish heeft volledige controle op de vis: van vangst tot aflevering aan de bezorgdienst. Lees hier precies wat er met de vis gebeurd totdat deze op jouw bord ligt!