Hoe werkt Freshly Fish?

Terug

1. Elke maand stellen wij een unieke visbox met verse vis
De producten in de Freshly Fish visbox zijn van hoge kwaliteit en altijd vers. Dankzij het nauwe contact met onze leveranciers weten we precies waar de producten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd. De visbox is leverbaar in twee verschillende groottes. 

2. Je maakt een account aan en bestelt de visbox van de maand
Bij Freshly Fish is bestellen heel gemakkelijk. Je kiest welke visbox je wilt; de Hooked of de Big Catch.

3. Je krijgt de box op onze vaste bezorgdag thuisbezorgd
De visbox wordt door de bezorgservice gekoeld en vers bij je thuisbezorgd. Je kunt elke maand een bezorgvenster kiezen wanneer je jouw visbox wilt laten bezorgen: in de ochtend, middag of avond. De dag van bezorging staat vast, dit is meestal de laatste vrijdag van de maand, uitgezonderd feestdagen.

4. Snel en gemakkelijk een overheerlijk visgerecht van kwaliteit op tafel
Na levering van de visbox tover je met de inhoud van de box én het inspiratieboekje in een handomdraai de meest overheerlijke visgerechten op tafel! 

Kan ik eenmalig bestellen?

Ja dat kan, bestel de visbox van de maand en zet de knop in je account daarna UIT. Deze blijft UIT en je ontvangt en betaalt niets, totdat je deze zelf weer AAN zet.

Kan ik doorlopend vis ontvangen zonder steeds opnieuw te moeten bestellen?

Ja dat kan, bestel de visbox van de maand en laat de knop in je account daarna AAN. Je ontvangt een bericht wanneer de volgende visbox voor je klaarstaat. Laat de knop in je account AAN tot de laatste besteldag om deze te ontvangen. Wij sturen je een bericht wanneer de laatste besteldag is en het bedrag voor de visbox wordt een dag na de laatste besteldag afgeschreven. Kies een bezorgvenster wanneer je de visbox wilt ontvangen en wij komen deze bij jou thuisbezorgen.

Wanneer kan ik de volgende visbox ontvangen?

Wil je de visbox van de volgende maand ontvangen? Ga dan naar je account en zet de knop AAN. Je ontvangt een bericht wanneer de volgende visbox voor je klaarstaat. Zet de knop aan voor het einde van de laatste besteldag en kies een bezorgvenster wanneer jou uitkomt. Dan komen wij de visbox gratis bij jou thuisbezorgen op de laatste vrijdag van de maand! (uitgezonderd feestdagen, dan kan deze dag afwijken)

Kan ik de volgende visbox uitzetten/pauzeren?

Ja dat kan, bestel de visbox van de maand en zet de knop in je account daarna UIT. Deze blijft UIT en je ontvangt en betaalt niets, totdat je deze zelf weer AAN zet.

Hoe vaak kan ik met de Freshly Fish visbox koken?

De Freshly Fish visbox is te bestellen in twee verschillende groottes van zes of acht bakjes. Elk bakje bestaat uit twee porties. Zo kun je met de visbox van zes maaltijden zes keer voor twee personen koken en met die van acht bakjes acht keer voor twee personen koken.  

Hoelang kan ik de producten bewaren?

De visproducten in de Freshly Fish visbox zijn áltijd vers. Op de verpakking kunt u de exacte houdbaarheidsdatum van het product vinden. Je kunt de vis tot deze datum gekoeld in de koelkast bewaren. Als je de producten liever op een later moment consumeert, dan kun je de producten invriezen. Magere vis is in de diepvries tot 6 maanden houdbaar. Vette vissoorten blijven ingevroren tot 3 maanden goed.

Wat zit er in de Freshly Fish visbox?

Elke box bevat een unieke samenstelling van de meest verse, seizoensgebonden visproducten. Onze leveranciers leveren duurzame vissoorten uit alle hoeken van de wereld, om een zo breed mogelijk assortiment aan te kunnen bieden: van verse Noorse zalm tot kabeljauw uit de Noordelijke wateren.

Is de vis duurzaam?

De vis uit de Freshly Fish visbox is ontzettend duurzaam. Het gevarieerde assortiment vis waaruit Freshly Fish put bestaat uit verschillende gecertificeerde vissoorten. Denk aan MSC- en ASC-gecertificeerde producten, maar ook biologisch gekweekte vis. De gezondheid van mens en natuur staat altijd voorop. Daarom vissen wij duurzaam, dat betekent dat we op een zo’n manier vis vangen dat we dit langere tijd kunnen blijven doen. Lees hier alles over in onze blog over duurzaamheid!

Welk verpakkingsmateriaal wordt er gebruikt?

Verse vis moet snel en goed verpakt worden om vers te blijven, daarom is de vis pers stuk luchtdicht verpakt. Deze bakjes worden gekoeld met gelpacks (een zak met vloeibare gel op waterbasis). Deze zijn herbruikbaar en geschikt om te gebruiken als koelelement. Daarnaast is de zak volledig recyclebaar. U kunt de zak (ook na hergebruik) lek snijden en de gel door de gootsteen laten lopen en het volledige recyclebare HDPE plastic vervolgens bij plastic afval deponeren. Dit alles is verpakt in een kartonnen doos die volledig biologisch afbreekbaar is.

Hoe zit het met vis uit verre landen?

De meeste producten uit de Freshly Fish visbox worden geleverd door onze eigen lokale vissers. Deze vis is niet diepgevroren geweest en is heel snel na vangst verpakt in onze heerlijke visbox. Sommige vis uit onze visbox komt daarnaast uit verre landen, zoals Argentijnse garnalen of Afrikaanse heekfilet. We willen onze klanten ook van deze heerlijke vis laten genieten. Deze specifieke vis wordt daarom direct na vangst ingevroren, om een perfecte kwaliteit te kunnen garanderen. Zodat iedereen van de beste vis kan genieten!

Wat zit er precies in de visbox?

In de visbox zitten (afhankelijk van welke variant je kiest) 6 of 8 porties vis voor 2 personen. Het zijn gemarineerde visfilets, die direct de pan of oven in kunnen. De vis wordt geleverd met bijbehorend inspiratieboekje, zodat je nooit zonder kookinspiratie zit!

Waar kan ik meer informatie vinden over de voedingsinformatie?

Op de pagina maandbox en inhoud van deze maand kun je naast de verschillende vissoorten of de hyperlink klikken van voedingsinformatie.

Hoe kies ik de juiste box?

Afhankelijk van het aantal eters aan jouw eettafel kun je kiezen uit twee visbox formaten. De Hooked visbox bevat zes visgerechten voor twee personen en The Big Catch XL visbox bevat acht visgerechten voor twee personen. Eet je alleen? Dan kun je vanzelfsprekend twaalf keer eten van de Hooked visbox. Ben je met meer personen of grotere eters? Dan kun je meer visgerechten tegelijk bereiden en proeven.