Zalmfilet in sweet-chilimarinade, 2 filets

:94% Zalm (vis) (Salmo salar) (gekweekt in Noorwegen), 6% marinade (plantaardige oliën (raapzaad, zonnebloem, lijnzaaad, palm, shea), zout, glucosestroop, aroma’s, paprika concentraat, groenten (uien, paprika), paprikapoeder, kruiden (peterselie, majoraan, tijm)).

Voedingswaardetabel Per 100g %RI
Energie kJ 988 12%
Energie kcal 238 12%
Vetten (g) 17,9 26%
waarvan verzadigd (g) 2,7 14%
Koolhydraten (g) 0,5 <1%
waarvan suikers (g) 0,2 <1%
Eiwitten (g) 18,6 37%
Zout (g) 0,76 13%

RI (reference intake) = Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ/2000kcal)

Bereiding:

  • Pan/grill: doe een beetje boter en/of olie in de pan. De filet ca. 6-8 minuten bakken. Halverwege keren.
  • Oven: plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (180°C) gedurende 15 minuten.