Over ons

Wij, als geboren en getogen Urkers, zijn echte visliefhebbers, maar sommige Nederlanders zijn dat minder. Terwijl mensen rond de Middellandse Zee smullen van onze Noordzee-vis. Dus werd een langlopend idee werkelijkheid: Freshly Fish ging in maart 2019 live! Wat was ons idee?

Waarom Nederlanders meer vis zouden moeten eten

Mis ik iets als ik geen vis eet? Dat is een terechte vraag. Oké, je hebt wel eens gehoord en gelezen dat vis gezond is. Maar misschien moet je eerst dit weten. Lees je mee?

Waarom eten Nederlanders maar een kleine 20 kilo vis per jaar? Terwijl onze Zuid-Europese ‘buren’ meer dan 55 kilo per jaar eten. Aan de vis kan het niet liggen, want die is heerlijk.

Wat bleek; Nederlanders vinden het niet fijn om vis schoon te maken, weten niet goed hoe ze vis moeten bereiden en zijn ook wel een beetje bang voor een graatje.

En dus belandt vis vaak niet op het menu, terwijl vis lekker, gezond en duurzaam is. Daar moest toch wat aan gedaan worden?! Er ontstond een idee voor een webshop, met lekkere en makkelijke visproducten die bij de mensen thuisbezorgd werd. In maart 2019 was www.freshlyfish.nl een feit! Ons doel? Lekker vis eten makkelijker maken voor heel Nederland!

scholfilet_citroenboter_zeekraal_asperges

Er is sindsdien veel veranderd! We zijn van een maandbox met door ons geselecteerde vis, naar drie keer per week vis naar keuze thuisbezorgen gegaan. Meer keuze in het assortiment en meer invloed op bezorgmomenten. Onze visrecepten worden dagelijks door duizenden mensen bekeken en gebruikt om meer vis toe te voegen aan hun menu. Daar zijn we trots op! Wij vinden dat vis eten makkelijk moet zijn. Daarom staan we voor een zo breed mogelijke keuze in gefileerde, gemarineerde (naar keuze) vis die supermakkelijk in de oven of pan te bereiden te is. Maar dat is nog niet alles.

Wij hebben als missie om koploper te zijn in het online beschikbaar maken van duurzame vis uit alle windstreken.

Wat bedoelen we met duurzame vis?

Alle vis die Freshly Fish aanbiedt is nu al duurzaam en dat wordt gegarandeerd door het MSC- en het ASC-keurmerk. Het Marine Stewardship Council-keurmerk staat voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij, waarbij visstanden duurzaam beheerd worden en waarbij zo min mogelijk schade toegebracht wordt aan het leven in de zee. Het Aquaculture Stewardship Council-keurmerk is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk maar het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis. Het keurmerk heeft regels voor minder antibioticagebruik en duurzamer visvoer.

Duurzame zalm

Echter; duurzaam kan altijd beter. Zo zijn onze zalmproducten zonder uitzondering Vårlaks-zalmproducten. Vårlaks (www.varlaks.no) staat voor ‘natural salmon’, op natuurlijke manier gekweekt in het noorden van Noorwegen. Zalm wordt hier met familiekwekerijen gekweekt, waarbij de liefde voor de zalm, de natuur en de kwaliteit bovenaan staat. Next level duurzaam noemen we dat. Ons streven is om onze klanten al het goede uit de zeeën te kunnen blijven bieden, met een focus op duurzaam, gezond én lekker!

We kunnen dit natuurlijk niet alleen. Daarom werken we samen met vissers en kwekers die onze passie delen voor lekkere vis. Samen staan we sterk en spannen we ons in om onze eersteklas vis nog duurzamer te maken, voor iedereen!

De founders van Freshly Fish

Sjoerd

,,Ik ben fan van de zeebaarsfilet, heerlijk! Een delicaat visje met een pure en milde smaak. Gewoon zo bakken in de pan met wat peper en zout en citroen. Of juist makkelijk uit de oven met chiliboter rozetjes!’’

Albert

,,In de pasta of ‘los’ met een lekker beurre blanc sausje; onze Argentijnse garnalen kunnen altijd. Garnalen zijn lekker veelzijdig en heel makkelijk klaar te maken, echt een aanrader.’’

Tim

,,Zalm is natuurlijk ‘everybody’s favorite’. Iedereen kent en houdt wel van gebakken zalmfilet. Met Freshly bieden we ook een lekkere ‘anders dan anders’ manier met onze zalm in bladerdeeg, oftewel Zalm Wellington. Lekker luxe qua uitstraling en ook nog heel lekker op je bord!’’

Emma

,,Of het nu met pesto, oude kaas en pijnboompitjes of juist klassiek met citroen en peper op het menu staat; kabeljauwfilet is mijn favoriet. Lekker én gezond.’’