BBQ zalmspiesen met couscoussalade

Een heerlijk zomers gerecht voor op de barbecue! Terwijl de zalmspiezen op de barbecue liggen flans jij deze couscoussalade zo in elkaar!

Zo bereid je de zalmspiesen en couscoussalade

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt 10 minuten wellen.

Hak de munt en peterselie fijn. Snijd de paprika in stukjes, de rode ui in halve ringen en de cherrytomaatjes in kwarten. Snijd de komkommer in halve plakjes en verkruimel de feta. Haal het vel van de chorizo en snijd in kleine blokjes. Bak de chorizo eventueel even kort aan in een pan.

Roer door de couscous de yoghurt, de munt, de peterselie, het sap van een halve limoen en een beetje peper en zout. Proef en breng op smaak. Voeg de paprika, de feta, de rode ui, de komkommer, chorizo, de tomaat en de zwarte olijven toe. Roer de couscoussalade door elkaar en zet hem een half uurtje in de koelkast.

Verhit de barbecue of grillpan. Grill de zalmspiesen even kort aan beide kanten. De zalm is het lekkerst als de binnenkant nog mooi lichtroze is.

Serveer de couscoussalade met partjes citroen en de gegrilde zalmspiesen. Eet smakelijk!

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox juli 2019