Citroen risotto met kabeljauw roerbak

Risotto met een frisse dimensie van citroen, knapperige erwtjes en hartige kabeljauw. Hier maak je íedereen blij mee!

Zo bereid je de risotto met kabeljauw

Maak de groentebouillon klaar door een pan water aan de kook te brengen en te mengen met het bouillonblokje.

Verhit olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Voeg de fijngesneden sjalot en knoflook toe en bak glazig aan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de boter toe aan de pan en dan ook de risottorijst. Roer tot de rijst heet en plakkerig wordt. Zet het vuur hoger en voeg de witte wijn toe en roer tot de wijn is opgelost. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg dan bouillon toe aan de rijst, met één grote soeplepel tegelijk. Roer en laat de rijst het vocht opnemen voordat je weer een lepel bouillon toevoegt. Voeg na 10 minuten de doperwtjes toe. Zet de kabeljauw in de voorverwarmde oven gedurende 12 minuten.

Ga door met het toevoegen van bouillon tot de rijst zacht is, met een lichte bite, dit duurt nog zo’n 8 minuten. Maak de risotto af door de Parmezaanse kaas erdoor te roeren en op smaak te brengen met zout en peper. Serveer met de kabeljauw en waterkers of kiemen.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox oktober 2019