Coquilles in spek met rozemarijnsaus

  • uit de Visbox juli 2019
  • Frans
  • 2 personen
  • 00:30 uur
  • 392 kcal
  • te combineren met risotto, pasta of gekookte aardappelen

Coquilles op échte Franse wijze. Door ze in spek te wikkelen blijven ze vanbinnen heerlijk sappig en in combinatie met deze rozemarijnsaus onweerstaanbaar. Een bijzonder culinair hoogstandje, niet moeilijk om te maken. Aan de slag!

Zo maak je de coquilles klaar

Snijd de plakjes gerookt spek in de lengte doormidden en leg ze naast elkaar op een snijplank. Rits de onderste naaldjes van de rozemarijn, zodat een steeltje met een topje rozemarijn overblijft en houd apart. Rol iedere coquille in een plakje spek en zet vast met de takjes rozemarijn.

Verwarm in een pan met antiaanbaklaag de roomboter tot deze begint te kleuren en bak er om en om de coquilles in tot ze mooi goudbruin zijn. Zo’n 2 tot 3 minuten per kant. De coquilles mogen mooi glazig blijven binnen. Rasp er een beetje citroenschil over en voeg een druppeltje citroensap toe. Kruid met zout en peper en neem uit de pan.

Voeg de gesnipperde sjalot met 3 kleine takjes rozemarijn toe aan de pan waarin zojuist de coquilles zijn gebakken en fruit aan. Blus de pan af met de witte wijn, breng aan de kook en laat iets inkoken. Voeg de kookroom toe, breng opnieuw aan de kook en laat stevig inkoken. Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Warm de gebakken coquilles 1 minuutje op in de saus. Leg de gebakken coquilles op de borden, schenk er de saus over en rasp tenslotte nog een klein beetje citroenschil eroverheen. Eet smakelijk!

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox juli 2019