Dorade met venkelpuree en olijventapenade

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Snijd de venkel in fijne blokjes. Houd de groene topjes apart. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de venkel 10 minuten op een laag vuur. Roer regelmatig om.

Pers de knoflook, snijd de olijven heel fijn en meng met de eetlepel extra vierge olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep de venkel uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bak de dorade zoals vermeld op de verpakking.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, venkel, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe en meng goed. Serveer de doradefilets boven op de venkelpuree. Garneer met een schepje olijventapenade, de venkeltopjes en wat zwarte peper.  Eet smakelijk!

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox mei 2019