Gegratineerde kabeljauw met spinazie, champignons en pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de champignons aan in een pan met 15 gram boter en kruid met peper en zout. Smelt in een andere pan 50 gram boter, doe de bloem erbij en roer goed. Voeg er al roerend de melk bij, de Emmentaler kaas en de champignons (in schijfjes). Stoof in een andere pan de spinazie in de rest van de boter, doe daar de mascarpone bij en kruid met peper en zout.

Leg de kabeljauw in een ovenschotel en verdeel de spinazie erover. Schenk de kaassaus over de vis en strooi er nog wat gemalen kaas over.

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven. Bak de pijnboompitjes even kort aan in een pan (zonder olie), tot ze goudbruin zijn. 

Strooi de pijnboompitjes over de schotel en serveer met aardappelpuree.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox mei 2019