Gegrilde garnalensalade met mais en avocadodressing

Deze heerlijke frisse garnalensalade past perféct bij een zomerse barbecue. Een makkelijk, snel en gezond recept met garnalen, gegrilde mais en avocado dressing. Met de garnalen van Freshly Fish het allerlekkerst!

Zo maak je de gegrilde garnalensalade

Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier en zet apart.

Spoel de maiskolven af en kook gaar in 15 tot 20 minuten met een snufje zout. Leg ze dan 10 minuutjes op de barbecue om te grillen. Of in de grillpan, dat werkt ook.

Snijd blokjes van 2 plakken ciabatta brood, van ongeveer 2 cm breed. Doe de blokjes in een kom, schenk er een eetlepel olijfolie over, wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Hussel door elkaar en verdeel gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven op 220 graden in ongeveer 12 minuten goudbruin.

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in partjes, de avocado en de rode ui in dunne reepjes. Snijd partjes van de limoen en de bosui fijn.

Bak de garnalen door een beetje boter of olie in de pan te doen. Roerbak de garnalen ca. 3-4 minuten op hoog vuur. 
Maak de avocadodressing door de avocado, koriander, jalapeño, limoensap, appelciderazijn en zeezout te mengen in een blender. Voeg een paar eetlepels water toe, totdat het mengsel de juiste substantie krijgt.

Verdeel de gemengde sla gelijkmatig over de borden. Verdeel de tomaat, mango, rode ui en garnalen over de salade. Lepel tot slot nog wat avocadodressing over de salade. Eet smakelijk!

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox oktober 2019