Geroosterde zalm met bloemkoolsalade

Deze bloemkoolsalade met geroosterde zalm proeft naar zomer! Snel en eenvoudig te bereiden, want de oven doet het meeste werk. Probeer jij hem uit?

Zo bereid je de bloemkoolsalade met zalm

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bulgur rijst in een kom en dek af met koud water. Zet 30 minuten aan de kant om te laten weken. Giet dan af en leg het in een schone theedoek. Pers het overtollige vocht uit de bulgur en doe het in een kom .

Leg ondertussen de bloemkoolroosjes en ui op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een halve eetlepel olijfolie en breng op smaak: meng de sumak, komijn en koriander in een schaaltje en sprenkel 1 theelepel van dit mengel over de groenten. Rooster de groenten voor 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Hussel ze in de tussentijd even om.

Rooster de zalm voor de laatste 15 minuten (bij de groenten) in de oven. Laat de zalm 3 minuten rusten. Trek de vlokken van de zalm dan wat grof uit elkaar door 2 vorken te gebruiken.

Meng wat citroensap, de Griekse yoghurt, tahin en water in een schaaltje. Proef en breng op smaak. Snijd de verse kruiden grof en meng dit met de bulgur, groenten uit de oven en zalmschilfers. Garneer met de dressing en een beetje extra verge olijfolie. Maak af met nog wat verse kruiden, een snufje sumak en citroenschijfjes.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox oktober 2019