Griekse moussaka met makreel

Bereiding

Bechamelsaus: Smelt 25 g boter in een steelpan. Voeg 25 g bloem toe. Laat al in 5 minuten roerend op laag vuur gaar worden tot een roux. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de melk al roerend toe aan de saus en breng aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en laat 5 minuten op laag vuur koken. Neem de bechamelsaus van het vuur en roer het ei erdoor.

Moussaka: Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Smelt de rest van de boter en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de laurierblaadjes en nootmuskaat toe. Voeg de tomatensaus en het zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in dunne plakken. Kook in water met zout in 10 min. beetgaar. Verwijder de kroontjes van de aubergines. Snijd in de lengte in plakken van 1 cm. Verhit de olie en bak de aubergine in delen goudbruin. Dat duurt 5 min. per deel. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de aardappel, tomatensaus, makreelfilets en bechamelsaus. Kruimel eventueel nog wat feta over de ovenschaal en bak in ca. 40 – 50 minuten goudbruin in de oven.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox mei 2019