Pad thai met tonijn

Pad Thai betekent ‘gebakken noodles’ en is hét gerecht van Thailand. Er zijn talloze varianten, maar wij maakten pad thai met tonijn.

Bereiding pad thai met tonijn

Breng een pan met ruim water aan de kook.

Snijd de sjalot in partjes. Verhit een eetlepel olie in een wok. Voeg de sjalot en wokgroente toe en bak 2 minuten op hoog vuur, roer ondertussen goed.

Neem de pan met water van het vuur en leg de rijstnoedles in de pan, laat 3 minuten wellen. Boen de limoen goed schoon, rasp de groene schil en pers het sap uit. Klop de appelstroop los met de limoensap en -rasp. Snijd de bosuitjes in ringen en hak de pinda’s grof.

Trek de noedles met twee vorken goed los en giet af. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Voeg deze toe aan de wokgroente en het limoen-stroopmengsel en voeg de tonijnblokjes op het laatste moment toe. Roerbak even kort aan. Breng op smaak met wat peper en zout.

Schep de pad thai met tonijn in kommen en bestrooi met bosui en de pinda’s. Garneer met een limoenpartje.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox september 2019