Pompoensoep met zalmfilet en waterkers

  • uit de Visbox april 2019
  • Franse keuken
  • 2 personen
  • 00:40 uur
  • 465 kcal
  • te combineren met frans stokbrood met kruidenboter

Bereiding

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in plakken.

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.

Verhit wat olijfolie in de pan en bak de zalmfilet kort, zodat de binnenkant nét gaar is. Roer dan de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op. Snijd de zalmfilet een paar keer in en leg in stukjes op de pompoensoep. Garneer de soep met waterkers.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox juli 2019