Roodbaarsfilet met pompoenpuree en zeekraal

Bereiding

Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verwarm de groentebouillon en voeg de tijm toe. Kook er 20 minuten de pompoen in gaar. Giet af en mix de pompoen met een staafmixer of blender tot gladde puree. Kruid eventueel met peper en zout.

Smelt een klontje boter in een sauspan. Fruit er de sjalot in aan tot glazig. Blus af met witte wijn en laat bijna volledig inkoken. Voeg de visfumet, dragon en room toe en laat wat inkoken. Schuim voor het serveren eventueel een beetje op met de staafmixer.

Doe de zeekraal in een vergiet en giet er langzaam 1,5 liter kokend water over.

Zet twee pannen op het vuur en smelt in beiden een klont boter. Bak de roodbaarsfilets ca. 8-10 minuten in de ene pan. Halverwege voorzichtig keren. Bak in de andere pan de cantharellen. Kruid met peper en zout.

Schep wat pompoenpuree op de borden. Leg er de visfilets op. Verdeel de cantharellen en zeekraal over de vis. Lepel er wat saus over.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox juli 2019