Scholfilet met citroenboter, asperges en zeekraal

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de krieltjes in een ovenschaal. Voeg een eetlepel olijfolie, wat peper en zout toe toe. Meng het geheel en bak de krieltjes ca. 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven tot ze gaar en goudgeel zijn.

Schil de asperges goed en snijd de kontjes af. Zet de asperges met de kopjes omhoog in de pan in koud water. Voeg naar eigen smaak zout aan het water toe. Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zet het vuur na 5 minuten uit en laat de asperges afgedekt 10 tot 15 minuten staan, afhankelijk van de dikte.

Draai de oven naar lager naar 180°C. Zet het bakje met scholfilets gedurende 15 minuten bij de aardappels in de oven.

Serveer de asperges met een schep krieltjes en leg de scholfilet bovenop de asperges. Giet de citroenboter over de vis en garneer eventueel met nog wat fijngesneden peterselie en een schijfje citroen. Eet smakelijk!

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox augustus 2019