Tongfilet met frisse salade en verse friet

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gewenste vorm. Doe in een ruime kom, bestrooi met wat zout, meng goed en zet onder in koud water. Hoe langer je dit laat staan, hoe krokanter de frites worden. 
  2. Giet de frieten hierna af en droog in een theedoek. Verwarm de frituur tot 150 ºC, bak de friet 5 minuten voor. Laat de frieten hierna uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  3. Maak de sla schoon en snijd in grove repen. Halveer de appels en verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.  Meng de sla met de appel, bosui, pijnboompitten en dressing. 
  4. Verwarm de frituur vervolgens tot 190 ºC. Bak de frieten 4 minuten tot ze mooi bruin zien. Laat de frieten nogmaals uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
  5. Strooi bloem op een diep bord. Dep de tongfilet droog en haal door de bloem. Schud het overtollige bloem van de vis. Verhit boter in een koekenpan. Bak de sliptong in 6 minuten gaar, keer halverwege. Dep de kappertjes droog en voeg deze met wat citroensap toe aan de pan. Neem de vis uit de pan en bestrooi naar smaak met wat peper en zout.
  6. Serveer de vis met een eetlepel van de kappertjessaus, salade en gebakken friet. Garneer met een schijfje citroen. Eet smakelijk! 


Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox mei 2019