Spaanse dorade met patas bravas en gepofte tomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de aardappelen onder de kraan schoon. Snijd de aardappelen in parten door ze over de lengte te halveren en de aardappelhelften weer in de lengte door te snijden.

Meng in een kommetje de olijfolie met uitgeperste knoflook, paprikapoeder, zout, chilivlokken en rozemarijn. Giet de olie over de aardappelpartjes en meng dit goed door (dit gaat het beste met de handen). Verdeel de patatas bravas over de bakplaat en bak ze 25-30 minuten in de oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.

Was ondertussen de tomaatjes en paprika’s, snijd de paprika’s in repen en leg op een bakplaat. Verdeel er een eetlepel olijfolie over, breng op smaak met wat zwarte peper en zout en hussel door elkaar. Zet bij de aardappels in de oven en rooster voor 20 minuten.

Bereid de dorade zoals vermeld op de verpakking. Serveer de geroosterde groenten bij de dorade en de patatas bravas met een goede mayonaise of aioli.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox mei 2019