Vispannetje met tarbotfilet en kruidenboter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en draai ze door de passe-vite. Heb je deze niet? Gebruik dan een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer met de hand de eidooiers door de puree tot ze helemaal zijn opgenomen. Schep de puree over in een spuitzak. Spuit op een bakplaat met bakpapier kleine torentjes tot de puree op is.

Kook de tarbotfilet halfgaar in de visfond. Schep de tarbot uit de fond en houd even opzij. Laat de fond even verder inkoken. Doe 25 gram boter in een andere pan en laat het samen met de bloem smelten tot een roux. Giet de ingekookte visfond over de roux en meng goed.

Stoof de prei en champignons in wat boter en doe dit bij de visfond. Schenk ook de witte wijn, room en melk erbij. Laat tot de helft inkoken en breng op smaak met wat peper en zout.

Haal de saus van het vuur en roer de garnalen erdoor. Leg de visblokjes in een ruime ovenschaal en schenk er saus erover. Strooi hierop de gemalen kaas en zet 20 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten ook de aardappeltorentjes bij. Serveer de aardappeltorentjes bij het vispannetje.

Eet voor 1 maand Freshly Fish

Een Freshly Fish visbox bestel je eenmalig. Wij zorgen voor een gevarieerde, gemakkelijke en heerlijke seizoens visbox.

  • Eet gevarieërd en gezond
  • Makkelijker koken kan niet
  • Luxe vis van restaurantkwaliteit
  • Duurzame vis
Bestelof bekijk de Visbox juli 2019