Lengfilet met citroenbotersaus en rozijnen
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Noors
Trefwoord: Botersaus, leng
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 lengfilets
- 1 sjalotje
- 1 citroen
- 3 eetlepels slagroom
- 1 theelepel chilivlokken
- 100 gram roomboter
- witte wijn
Chiliboter
- 50 gram roomboter
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 2 takjes verse peterselie
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de marinade voor de vis door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Roer door elkaar met een vork
Haal de lengfilet uit de verpakking en verdeel de chiliboter over de bovenkant van de vis. Zet in de oven voor 15 tot 20 minuten.
Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan. Snijd het sjalotje fijn en rasp de helft van de citroen. Doe beide in de steelpan en fruit aan tot het sjalotje glazig is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de boter, slagroom en chilivlokken toe. Laat de saus indikken en voeg als laatst de rozijnen toe.
Serveer de lengfilet met chiliboter samen met de saus. Eet de vis met gekookte aardappelen of risotto. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!