Ga terug
+ servings

Zeewolf in parmaham met gekarameliseerde knolselderij

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Spaans
Trefwoord: Zeewolf in parmaham
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Keukenmes
  • Kookpan
  • Hapjespan
  • Staafmixer

Ingredienten

  • 2 zeewolffilets
  • 1 ui
  • 1 knolselderij
  • 1 bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 plakken parmaham

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij, verwijder het knoestige gedeelte en snijd in blokjes. Snipper de ui en rasp de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook en knolselderij aan. Vul de pan met water tot alles net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe. Kook de knolselderij in 15 minuten zacht.
  • Breng de zeewolf op smaak met peper. Wikkel vervolgens in de parmaham. Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Giet de knolselderij af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Roer de roomboter door de puree. Breng op smaak met mosterd, zout en peper
  • Serveer de zeewolf met de knolselderij puree. Garneer met pijnboompitjes en tuinkers. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!