Mexicaanse bowl met schol
Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Mexicaanse bowl, Schol, Scholfilet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 scholfilets
- 4 tortilla wraps
- ½ mango
- ½ rode ui
- 1 bosui
- 1 limoen
- 1 tomaat
- ½ avocado
- 1 jalapeño peper zonder zaadjes
- 150 gram rijst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosje verse koriander
Marinade
- 1 eetlepel srirachasaus
- 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Haal de schol uit de verpakking. Mix de ingrediënten voor de marinade en marineer de vis. Zet in de oven voor 15 minuten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortilla's in 8 stukken. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Verdeel de tortillachips over een bakplaat en bak voor 8 tot 10 minuten.
Snijd de ui, tomaat, avocado, mango, bosui, jalapeño en koriander klein. Meng in een schaal. Serveer de scholfilet met de rijst en mangosalade. Garneer met verse koriander en srirachasaus. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!