Mexicaanse taco’s met schelvis
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Schelvis, taco's, Vistaco's
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 schelvishaasjes
- 1 rode kool
- 1 limoen
- 2 jalapeño's
- 6 tortilla's
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje mais
- 2 takjes verse koriander
Kruidenmengsel
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel cayenne peper
- 2 eetlepels bloem
- zout en peper
Avocadosaus
- 1 avocado
- 50 gram roomkaas
- 1 snufje cayennepeper
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel water
- zout en peper
Haal de schelvis uit de verpakking. Meng alle ingrediënten van het kruidenmengsel. Strooi dit over de vis. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de vis circa 2 minuten per kant. Trek de vis uit elkaar met 2 vorken.
Verwarm de tortilla's in de oven of koekenpan. Snijd de rode kool en jalapeño's klein. Maak de avocadosaus door alle ingrediënten te mengen. Als de saus te dik is kun je nog een eetlepel water toevoegen.
Beleg de tortilla's met de rode kool, mais, koriander en avocadosaus. Garneer met een schijfje limoen. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!