Schar met citroen-botersaus en krieltjes
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
 
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Krieltjes, Schar, Vis uit de oven
 
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 scharfilets
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 2 eetlepels citroensap
 - 2 theelepels rozemarijn
 - 50 gram boter
 - 500 gram krieltjes
 - 2 teentjes knoflook
 
Spicy citroenmarinade
- 1 theelepel chilivlokken
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 3 eetlepels citroensap
 - 2 takjes verse peterselie
 - zout en peper
 
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Marineer de scharfilets. 
Rasp de knoflook en meng met een eetlepel olijfolie, rozemarijn en citroensap. Verdeel de krieltjes over een bakplaat en overgiet met het mengsel. Bak de krieltjes 10 minuten in de oven. 
Leg na 10 minuten de scharfilets tussen de krieltjes en bak nog 12 minuten in de oven Bak tot de aardappeltjes goudbruin zijn. Serveer de schar met citroen-botersaus en krieltjes met een frisse salade. Eet smakelijk!
 
Deel dit recepten met familie en vrienden!