Aziatische zalm met spinazie en witte rijst
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Rijst, spinazie, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 zalmfilets
- 200 gram jasmijn- of pandanrijst
- 1 zak verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de zalm uit de verpakking en besprenkel met olijfolie en de sesamzaadjes. Zet de zalmfilets in de oven voor 15 minuten. Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook goudbruin. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Verdeel de rijst gelijkmatig over 2 kommen of borden. Voeg de zalm en spinazie toe en voeg chilisaus toe naar smaak. Maak het geheel af met nog wat zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!