Pad thai met tonijn
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Thais
Trefwoord: noedels, Pad Thai, Roerbak, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 tonijnsteaks
- 1 sjalot
- 1 bosui
- 1 limoen
- 30 gram pinda's
- 100 gram rijstnoedels
- 200 gram Thaise wokgroente
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 eetlepel olijfolie
Vul een pan met water en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur als het water kookt en laat de rijstnoedels 3 minuten wellen in het water. Haal de tonijn uit de verpakking en snijd in blokjes.
Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Doe in een kommetje samen met de appelstroop en roer goed door. Snijd de sjalot klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok. Voeg de sjalot en Thaise wokgroente toe en roerbak 2 minuten. Schep goed om.
Voeg de noedels, tonijn blokjes en het limoen-stroopmengsel toe aan de wok en bak nog even kort aan. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de pad thai met tonijn in twee leuke kommetjes en garneer met gehakte bosui en pinda's. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!