Tonijn

Tonijn, de steak onder de vissoorten. Deze heerlijke vis doet niet onder voor een biefstuk en is heerlijk om even kort aan te grillen in de pan. De bereidingswijze is echter wel een kunst op zich. De tonijn is namelijk het allerlekkerst als deze aan de binnenkant nog niet doorbakken is. Probeer eens een heerlijke poke bowl met tonijn of quinoa salade met gegrilde tonijn.

De tonijn van Freshly Fish

Een verantwoorde keuze

Tonijn is een verzamelnaam voor de 20 soorten pelagische oceaanvissen en familie van de makreelachtigen. De vraag naar tonijn stijgt steeds meer. Albacore is een kleinere en witte tonijnsoort (tot 140 cm) met een prachtige structuur en smaak. Albacore wordt zowel vers, diepvries als in een blikje aangeboden. Deze tonijn wordt gevangen in de Stille Oceaan. Het bestand van het zuidelijk deel van deze oceaan kan duurzaam gegeten worden en is voor een deel gecertificeerd met het MSC keurmerk. Hij wordt ook wel de witte tonijn genoemd omdat hij lichter van kleur is dan de rest van zijn familie. De Albacore heeft een matig vetgehalte en is zachter en milder van smaak in vergelijking met de gewone tonijn. Albacore tonijn is zeer geschikt om licht gegrilld te eten.

Tonijn bereiden

Breng de tonijn op smaak met zout en peper. Zet het vuur hoog en verhit olijfolie of boter. Bak de vis in de pan aan beide kanten kort aan. Probeer de vis niet heen en weer te schuiven en niet in het vlees te prikken.

Recepten met tonijn

Probeer eens een heerlijk recept met tonijn! Lees in onze blogs hoe je tonijn kunt bakken.