Een frisse en snelle salade met quinoa en tonijn. Gezond en lekker. Wat wil je nog meer?

Salade met quinoa, tonijn en balsamicoazijn

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Quinoa, salade, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Grillpan

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • ½ komkommer
  • 1 bospeen
  • 1 zak slamelange
  • 1 zak radijsjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels edamameboontjes
  • 200 gram quinoa

Instructies

  • Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snijd de komkommer, radijsjes en wortel fijn. Verdeel met de slamelange en quinoa over 2 borden. Voeg de edamame boontjes toe.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Haal de tonijn uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Bak de tonijn circa 2 minuten per kant.
  • Snijd de tonijn in plakjes en leg boven op de salade. Garneer met een eetlepel balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!