Eigenlijk mogen we niet voortrekken op het Freshly Fish hoofdkwartier, maar voor deze vistaco’s met tonijn maken we stiekem een uitzondering. De combinatie van tonijn met zelfgemaakte chipotle mayonaise is écht iets bijzonders! Binnen 10 minuten kun jij genieten van deze smaaksensatie!

Vistaco’s met tonijn

Bereidingstijd: 10 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Fijische
Trefwoord: Tonijn, Vistaco’s
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Grillpan

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • ¼ rodekool
  • 4 limoenpartjes
  • 6 tortilla's
  • 50 gram kerstomaatjes
  • 1 handje koriander
  • 1 eetlepel olijfolie

Chipotlemayonaise

  • 1 eetlepel limoensap
  • 6 eetlepels chipotle mayonaise
  • zout en peper

Marinade

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Maak de marinade door een eetlepel olijfolie te mengen met de rest van de ingrediënten. Marineer de tonijn. Verwarm de tortilla's in de oven op ongeveer 100 °C.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan. Bak de tonijn circa 2 minuten per kant. Gebruik twee vorken om kleine stukken van de tonijn te trekken.
  • Maak de chipotle mayonaise door de ingrediënten te mengen. Snijd de rodekool, tomaten en koriander fijn. Vul de tortilla's met de tonijn, gesneden groente en chipotle mayonaise. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!