Een feestje op tafel: deze scholfilet in combinatie met een heerlijke salade.

Scholfilet op Siciliaanse wijze

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: salade, Schol, Scholfilet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Bakpan
  • Sauspan

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • 100 gram eikenblad slamelange
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 handje muntblaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie

Saus

  • 1 rode ui
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 125 ml witte wijn
  • 150 gram rozijnen
  • 2 teentjes tenen knoflook

Instructies

  • Maak de saus. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak aan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes pruttelen.
  • Haal de scholfilets uit de verpakking. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verhit een eetlepel olijf olie in een bakpan en bak de scholfilets 4 minuten per kant.
  • Verdeel de slamelange over twee borden. Serveer de scholfilets op de salade. Garneer met de saus, peterselie en munt. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!