Een gezonde variatie op het bekende broodje shoarma. Lekker en ook nog eens supermakkelijk! Ga voor onze versie met paprika en ui, of maak een eigen versie door andere groenten toe te voegen.

Broodje zalm shoarma

zalm shoarma
Bereidingstijd: 10 minuten
Gang: Avondeten, Side Dish, Snack
Keuken: Arabisch
Trefwoord: broodje shoarma, Shoarma, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Bakpan

Ingredienten

  • 200 gram zalmshoarma
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 pitabroodjes
  • 1 teentje knoflook
  • cocktail- of knoflooksaus

Specerijen

  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de paprika en ui klein. Rasp het teentje knoflook en doe dit bij de groenten. Meng door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kruid de zalm met de shoarmakruiden. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en roerbak de groenten en zalm circa 5 minuten. Gebruikt u zalmfilets? Snijd dan de filets tot blokjes.
  • Bereid de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking. Vul de broodjes met de groente en zalm. Serveer met saus naar keuze. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!