Makreel met knoflookkrieltjes

Deze makreel is van zichzelf al lekker van smaak. Maar de dressing in dit gerecht is de allemansvriend die de vis en groentes samenbindt. We hebben gekozen voor boontjes, maar als je hier niet van houdt kun je ook broccoli of een andere groene groente nemen.

Makreel met knoflookkrieltjes, boontjes en dressing

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Kook ze 5 minuten voor en giet af. Snij de peterselie en knoflook. Schep hiermee de krieltjes en 1 eetlepel olijfolie om. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster dit 20 minuten in de oven.

Maak de dressing door de Griekse yoghurt, appelciderazijn, bosui, kruiden, sap van de citroen, honing en chilivlokken tot een gladde saus te mengen met een staafmixer of keukenmachine.
Dop de sperziebonen en kook ze in 8 minuten gaar

Pan/grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De makreelfilet ca. 6 minuten bakken. Halverwege keren.

Serveer de groenten met de krieltjes, makreel en groentedressing. Eet smakelijk!