Zalm Wellington met groene salade

De zalm komt deze keer in een verrassend en knapperig velletje bladerdeeg! Wat eet je erbij? Een simpele groene salade, die is in een handomdraai gemaakt, terwijl de zalm in de oven staat.
Zalm Wellington

Zalm Wellington met groene salade

Zalm Wellington
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Engels
Trefwoord: salade, wellington, zalm, Zalm in bladerdeeg
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 1 ei
  • ½ rode ui
  • ½ komkommer
  • 100 gram slamelange
  • 100 gram radijsjes
  • 125 gram kerstomaten
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 rol bladerdeeg

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de zalmfilets uit de verpakking en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Kluts het ei. Rol het bladerdeeg uit en snijd op maat. Leg de zalm op het bladerdeeg en vouw het deeg eromheen. Druk de randen goed aan. Bestrijk de zalmpakketjes met het ei. Zet de zalm voor 20 minuten in de oven.
  • Snijd intussen de radijsjes, kerstomaatjes, ui en komkommer klein. Mix met de slamelange. Maak de dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren. Doe dit bij de salade.
  • Serveer de zalm bij de salade. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!