Op zoek naar een recept dat in een handomdraai klaar is? Probeer onze scholfilet met gewokte groente en mie eens. Een Hollands recept met een Oosters tintje!

Gepaneerde scholfilet met groente en mie

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Mie, noedels, Scholfilet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Wok
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 gepaneerde scholfilets
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 200 gram Chinese kool
  • 125 gram eiermie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Om te paneren

  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Bren een pan met water aan de kook. Voeg de eiermie toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok. Snijd de broccoli en Chinese kool in reepjes. Wok de broccoli circa 5 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak 2 minuten mee.
  • Voor dit recept gebruiken wij gepaneerde scholfilet van Freshly Fish. Maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Doe alle ingrediënten apart op een bord. Kluts het ei. Haal de scholfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak de gepaneerde scholfilet en bak 5 minuten per kant.
  • Giet de mie af en voeg toe aan de groenten. Voeg de chilisaus en sesamolie toe. Schep door. Serveer de gepaneerde scholfilet bij de eiermie met groenten. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!