Dit gerecht heet Gumbo en komt oorspronkelijk uit New Orleans. Het stamt uit de 18e eeuw en het lijkt op curry maar heeft ook een Spaans tintje door de tomatensaus. Met name de cajunkruiden maken dit gerecht heel smaakvol. De verse garnalen maken dit gerecht helemaal af.

Garnalen stoof uit New Orleans

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: garnalen, Ovenschotel, Rijst, Stoofpot
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Stoofpan

Ingredienten

  • 300 gram garnalen
  • 300 gram basmatirijst
  • 100 gram chorizo
  • ½ bleekselderij
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 3 lente-uitjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 500 ml gezeefde tomaten

Instructies

  • Vul een kookpan met water en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de chorizo klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de chorizostukjes.
  • Snijd de ui, knoflook, bleekselderij, paprika's en chorizo fijn. Voeg hier de cajunkruiden aan toe. Haal de garnalen uit de verpakking. Doe een beetje olie in een pan en bak de groenten en chorizo en garnalen circa 7 minuten. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten en het laurierblad toe. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofgerecht. Serveer de garnalenstoof met de witte rijst. Garneer met de lente-uitjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

One response to “Garnalen stoof uit New Orleans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating