Garnalen stoof uit New Orleans

Dit gerecht heet Gumbo en komt oorspronkelijk uit New Orleans. Het stamt uit de 18e eeuw en het lijkt op curry maar heeft ook een Spaans tintje door de tomatensaus. Met name de Cajunkruiden maken dit gerecht heel smaakvol. De verse garnalen uit de Freshly Fish box maken dit gerecht een waar succes.

Een internationaal visgerecht met ingrediënten uit de USA, India en Spanje

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een beetje olie in een pan en bak de chorizo in stukjes uit.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de bleekselderij in stukjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en hak het vruchtvlees in stukken. Doe de groenten in de pan bij de chorizo. Voeg de cajunkruiden toe. Bak het groentemengsel in 7 minuten op middelhoog vuur.

Voeg vervolgens de tomatenpassata en het laurierblaadje toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan voor 5 minuten de garnalen toe en laat dit gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de laurierblaadjes uit het visstoofgerecht. Dien het gerecht op met de rijst. Snijd de bosuitjes in ringetjes en garneer daarmee het gerecht. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *