Wijting zwemt gewoon in onze eigen Noordzee. Wat eten we bij deze vis? Pastinaak! Ook gewoon uit eigen land. Deze vergeten groente wordt steeds populairder en met recht! Pastinaak is een zoete wortel, is superlekker en is door zijn vezels en hoeveelheid vitamine C heel gezond!

Wijting met pastinaakstamppot

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pastinaakpuree, stamppot, Wijting
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper

Ingredienten

  • 2 filets wijting
  • 250 gram zoete aardappel
  • 250 gram aardappelen
  • 200 gram pastinaak
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram prei
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruidenolie

  • 10 gram verse basilicum
  • 10 gram verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een kookpan met water en breng aan de kook. Schil de aardappels en pastinaak en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de pastinaak toe.
  • Haal de wijting uit de verpakking en laat ongeveer 15 minuten in de oven garen. Doe de peterselie, basilicum en 2 eetlepels olijfolie in een blender en pureer dit. Je kunt eventueel wat citroensap toevoegen. Breng de kruidenolie op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een koekenpan de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verhit in dezelfde pan een eetlepel olijfolie en bak de prei in 5 minuten zacht. Voeg daarna steeds een hand spinazie toe en laat slinken.
  • Giet de aardappelen en pastinaak af. Stamp ze tot een puree en voeg de prei en spinazie toen. Schep de stamppot op 2 borden en serveer met de wijting uit de oven en kruidenolie. Garneer met de pijnboompitten. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating