Wijting met pastinaakstamppot
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Pastinaakpuree, stamppot, Wijting
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
Oven
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper
- 2 filets wijting
- 250 gram zoete aardappel
- 250 gram aardappelen
- 200 gram pastinaak
- 100 gram spinazie
- 100 gram prei
- 20 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
Kruidenolie
- 10 gram verse basilicum
- 10 gram verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een kookpan met water en breng aan de kook. Schil de aardappels en pastinaak en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de pastinaak toe.
Haal de wijting uit de verpakking en laat ongeveer 15 minuten in de oven garen. Doe de peterselie, basilicum en 2 eetlepels olijfolie in een blender en pureer dit. Je kunt eventueel wat citroensap toevoegen. Breng de kruidenolie op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verhit in dezelfde pan een eetlepel olijfolie en bak de prei in 5 minuten zacht. Voeg daarna steeds een hand spinazie toe en laat slinken.
Giet de aardappelen en pastinaak af. Stamp ze tot een puree en voeg de prei en spinazie toen. Schep de stamppot op 2 borden en serveer met de wijting uit de oven en kruidenolie. Garneer met de pijnboompitten. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!