Garnalen

Garnalen zijn lekker én verantwoord. De kleine Hollandse variant is te vinden in de Noord- en Waddenzee, maar de grotere garnaal wordt meestal gekweekt in Azië. Beide staan bekend om hun ziltige en lichtzoete smaak, met daarnaast een malse, stevige structuur. Deze kleine smaakmakers hebben dus veel in hun mars. Door ze toe te voegen aan je favoriete gerecht krijgt deze een extra smaaksensatie. Denk bijvoorbeeld aan een Argentijnse garnalenspies met gegrild fruit of pasta met garnalen

Onze garnalen online bestellen

Kweekmethode garnalen

In de tropische wateren van Azië worden de beste kwaliteit garnalen gekweekt in uitgestrekte zoetwaterbassins. De vissen krijgen speciaal en natuurlijk visvoer en hebben een natuurlijke en ecologische leefruimte. In deze natuurlijke omgeving, met zorgzame landbouwmethode en natuurlijk voer, groeien alleen de beste en natuurlijke garnalen.

Duurzaam gevangen of gekweekt

Door voor garnalen te kiezen van Freshly Fish, maak je een duurzame keuze. In de jouw visbox kun je kiezen uit Argentijnse garnalen en Vannamei garnalen. De Argentijnse variant is duurzaam gevangen in Argentinië. Deze garnaal kenmerkt zich aan de rode kleur. De witpoot garnalen worden duurzaam gekweekt in India. Deze worden vaak behandeld voordat ze worden verkocht, maar daar is bij Freshly Fish geen sprake van. Een eerlijk product en dat proef je! Deze garnalen zijn al voor jou gepeld.

Garnalen bereiden

Verhit een theelepel boter of olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe, en breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Bak de garnalen 3 tot 4 minuten kort aan op beide kanten tot ze een mooie kleur krijgen.

Lees in dit blog uitgebreid over garnalen en hoe je ze kunt bakken in de pan op op de bbq.

argentijnse-garnalenspies-met-gegrild-fruit

Recepten met garnalen

Probeer eens een heerlijk recept met garnalen! Lees in onze blogs hoe je garnalen kunt bakken of kunt bereiden op de bbq.

Waar koop je de beste garnalen?

Bestel de lekkerste garnalen in een voordelige visbox. Je hebt de keuze uit 25 naturel, gerookte, crunchy of gemarineerde vissoorten.