Argentijnse garnalen zijn het allerlekkerste uit de grillpan of van de barbecue! Combineer het met gerild fruit voor een perfect zomers gerecht.

Argentijnse garnalenspies met gegrilde fruitsalsa

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Salade
Keuken: Argentijns
Trefwoord: bbq, garnalen, Gegrild fruit, salade, Salsa
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 200 Argentijnse garnalen
  • 1 rode ui
  • 1 jalapeño peper
  • 2 limoenen
  • 2 verse ananas
  • 2 nectarines of perziken
  • 2 pruimen
  • 4 satéprikkers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje verse munt

Marinade

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels tequila
  • 2 eetlepels limoensap
  • zout en peper

Instructies

  • Laat de satéprikkers 20 minuten in een bak met water weken. Snijd een limoen in partjes en rijg samen met de garnalen aan de satéprikkers.
  • Maak de fruitsalsa. Snijd de nectarines, pruimen en ananas klein. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak het fruit ongeveer 8 minuten. Snijd de ui, jalapeño en verse munt klein. Doe dit samen met het gegrilde fruit in een schaaltje. Maak de marinade met de bijbehorende ingrediënten. Besprenkel dit over de fruitsalsa.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Gril de garnalenspiesen circa drie minuten aan elke kant. Serveer de garnalen met de fruitsalsa. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!