Argentijnse garnalenspies met gegrild fruit

Argentijnse garnalen zijn het allerlekkerste uit de grillpan of van de barbecue!

Bereiding Argentijnse garnalenspies met gegrild fruit

Laat houten saté-prikkers voor 20 minuten in een bak met water weken. Hak een limoen in parten en rijg de garnalen en limoenpartjes aan de saté-prikkers. Leg ze op een bakplaat.

Snijd de nectarines/perziken en pruimen door en besmeer deze en de ananas met wat olijfolie. Grill in een grillpan op middelhoog vuur voor ongeveer 8 minuten en draai. Grill de garnalenspies voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin.

Bij bereiding op de BBQ: Breng de BBQ op temperatuur. Verhit de garnalen zo’n 2 à 3 minuten per kant.

Snijd het gegrilde fruit in grove stukken of blokjes. Meng in een kom de agavesiroop, 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels tequila, een snufje zout en meng goed. Voeg een halve fijngehakte rode ui toe, een eetlepel fijngehakte jalapeno peper, een eetlepel grof gehakte verse munt en meng met het gegrilde fruit.

Serveer de fruitsalsa met een garnalenspies en garneer met een vers takje munt. Eet smakelijk!