Risotto met zeebaars, kaaskoekjes en hamkrokant

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de zeebaarsfilets uit de Freshly Fish visbox voor 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd 2 teentjes knoflook en een halve ui fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit hier knoflook en ui in aan. Voeg de risotto toe in de pan tot de olijfolie een laagje om de rijst vormt. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat inkoken.

Kook een bosje asperges 15 minuten in een andere pan gaar. Voeg de laatste minuut doperwten toe. Maak een halve liter visbouillon klaar.

Ga verder met de risotto door steeds een soeplepel visbouillon eraan toe te voegen. Laat het vocht steeds inkoken en voeg dan weer een lepel toe. Herhaal dit voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Is de risotto gaar? Roer er dan een klontje boter door en wat peper. Roer ook de doperwten en asperges door de risottorijst en wat Parmezaanse kaas. Zet een deksel op de pan en laat het geheel wat inkoken.

Houd de oven op temperatuur om de kaaskoekjes en ham krokant te maken. Bekleed en bakplaat met bakpapier. Leg plakjes ham op de bakplaat en bekleed deze ook weer met een vel bakpapier. Maak daarnaast hoopjes kaas op de bakplaat en houd voldoende ruimte tussen beide. Zet voor 8 – 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

Schep risotto op een bord, beleg met de zeebaars en garneer met hamkrokant, kaaskoekjes en wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!