Zeebaars

De zeebaars is zoetig en mild van smaak, met een fijne structuur. De vis wordt veel gekweekt in warme landen als Italië, Griekenland, Turkije en Spanje. Kies voor duurzame zeebaars die met ASC gecertificeerde methoden gekweekt is, met oog voor mens en milieu. De zeebaars heeft een stevige smaak en wordt vaak bereid met het vel. Hierdoor is de vis erg veelzijdig.

Kweekmethode zeebaars

De zeebaars wordt vaak gekweekt in de warme wateren van Turkije. Dit is het perfecte klimaat voor de zeebaars om te groeien in uitgestrekte bassins. De vissen worden op duurzame wijze gekweekt, krijgen speciaal en natuurlijke visvoer en hebben een natuurlijke en ecologische leefruimte. In deze natuurlijke omgeving, met zorgzame landbouwmethode en met natuurlijk voer – groeit alleen de beste en natuurlijke zeebaars. De zeebaars wordt vanuit Urk verstuurd.  

Zeebaars_duurzame kweekmethode

Duurzaamheid & Seizoen

Door te kiezen voor kweek zeebaars, kun je verantwoord genieten van deze heerlijke vis. Je hoeft dan niet na te denken over het seizoen. De vissen worden gekweekt in kooien op open zee. De vis wordt met duurzame methoden gekweekt en is ASC gecertificeerd.

Bij wilde zeebaars uit de Noordzee is de kuitperiode in mei, en is de vis mager in juni. Lees meer over vis en seizoen.

Zeebaarsfilet bereiden

Zeebaars is een delicate vis met een pure smaak. Perfect om te bakken in de pan en het liefst op de huid.

Bak de zeebaars op de huid in de bakpan met boter of olijfolie. Laat de vis zo veel mogelijk met rust en let goed op de verkleuring. Als de zeebaars niet meer doorzichtig is, maar wit van kleur, is je zeebaars klaar!

Zeebaarsfilet

Recepten met zeebaars

Probeer eens een heerlijk recept met zeebaars!