Zeebaars met Griekse salade

Geniet van heerlijke zeebaars in een handomdraai! Ontdek hoe eenvoudig de bereiding van zeebaars kan zijn.

Bereiding zeebaars met Griekse salade

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst goed droogstomen en vervolgens een uurtje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet vervolgens de zeebaars ongeveer 12 minuten in de verwarmde oven.

Schep vervolgens alle ingrediënten door de rijst en breng de rijstsalade op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.

Schil de komkommer voor de tzatziki. Snijd hem doormidden en verwijder de waterige kern. Rasp de komkommer met de grove kant van een blokrasp en knijp de komkommerrasp goed uit. Probeer zoveel mogelijk water kwijt te raken. Schep de komkommer samen met de geraspte knoflook door de Griekse yoghurt en breng de tzatziki op smaak met citroensap, peper en zout. Schenk er een beetje extra vergine olijfolie overheen.

Serveer de Griekse salade met de zeebaars en tzatziki. Eet smakelijk!