Zeebaars met pompoenpuree

Zeebaars staat bekend om zijn wat zoetige en milde smaak. Dit keer combineren we zeebaars met pompoenpuree. Om het geheel wat pit te geven, serveren we er balsamicoazijntomaatjes en sperziebonen bij, voor een heerlijke zoetzure smaak.

Bereiding zeebaars met pompoenpuree

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en hak deze in gelijke stukken. Verspreid de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak de pompen voor 20 minuten in de oven.

Dop ondertussen de boontjes en kook deze 5 minuten voor. Verwarm olie in een pan, snij de cherrytomaatjes doormidden en leg deze met het snijvlak naar beneden in de pan. Laat een paar minuten grillen. Blus af met de balsamicoazijn en voeg de boontjes toe.

Doe een beetje boter of olie in de pan. Bak de zeebaars circa 6 minuten. Halverwege voorzichtig keren.

Pureer de gegaarde pompoen met een staafmixer. Schep de puree op een bord met de groente. Leg hier de zeebaars over heen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *