Uit eten in eigen huis? Probeer dit recept eens! Roodbaars is een smakelijke vissoort, in combinatie met asperges en salsa verde, wordt het vast en zeker smullen!

Roodbaars met groene asperges en salsa verde

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Noors
Trefwoord: groene asperges, Roodbaars, Salsa
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenmachine

Ingredienten

Salsa verde

  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel Dijonmosterd
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappels in partjes. Vul een pan met water en kook de aardappelen 5 minuten voor. Leg de aardappels samen met de asperges en roodbaars op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak 30 minuten in de oven.
  • Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een blender of keukenmachine. Mix tot alle ingrediënten fijn zijn. Haal de roodbaars uit de oven. Serveer met de aardappels, asperges en salsa verde. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!