Lekkerbek met ovenfriet en erwtenpuree

Zelfgemaakte friet, krokant gebakken lekkerbek en romige erwtenpuree. Met dit makkelijke oven recept zet jij binnen no time een comfort maaltijd op tafel!

Bereiding lekkerbek met ovenfriet en erwtenpuree

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Schil de aardappelen en snijd in plakken van een halve centimeter. Snijd ze daarna in repen van ongeveer 1 centimeter dik. Spoel schoon onder koud stromend water. Leg ze in een droge, schone theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en dep goed droog.

Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de frieten over. Druppel er 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi met wat zout. Zet het bakplik in het midden van de oven. Bak de frieten ongeveer 35 tot 40 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn. Schep ze na 20 minuten wel even om.  Zet de laatste 10 minuten ook de lekkerbek (zonder ravigottesaus) bij de friet in de oven.

Maak ondertussen de doperwetenpuree door de doperwten een paar minuten te koken in licht gezouten water. Giet ze af en doe met de munt, crème fraiche, een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen in de blender. Pureer tot een gladde puree. Proef en voeg naar smaak wat extra limoensap, crème fraiche en peper en zout toe. Serveer de doperwtenpuree bij de gebakkenlekkerbek en friet. Garneer met citroenpartjes en de ravigottesaus.