Kabeljauw

Kabeljauw is een witvis met bijzonder zachte smaak. Fantastisch om te bakken en verwerken in een of meer van je favoriete gerechten. Deze heerlijke veelzijdige fish leent aan verschillende bereidingswijzen, waarmee je haast niet de mist in kunt gaan. Mocht dit toch nog gebeuren, lees dan onderstaande tips and tricks even door en haal de masterchef in jezelf naar boven. De eerste tip is alvast: kies vis van een goede kwaliteit. En dat treft: want wij hengelen alleen de béste vangst voor je binnen!

Onze kabeljauw online bestellen

Vangstmethode kabeljauw

De Freshly Fish visbox bevat alleen de béste kwaliteit vis. Waaronder onze duurzaam gevangen kabeljauw uit de koude wateren rond IJsland en Noorwegen. Een groot deel van de bevolking in IJsland leeft van de kabeljauwvangst. Wij werken met lokale vissers die we kennen en die vis leveren waarvan de kwaliteit onbetwist is. Zo schotelen we alleen het beste uit de zee voor jou op tafel.

herkomst-freshly-fish-visbox

Duurzaamheid

Onze vissers vangen de kabeljauw met lijnen, zo halen ze geen bijvangst uit de zee. Bovendien gaat het goed met de kabeljauwstand in de zee, daardoor is deze vis zeker een duurzame keuze.

Kabeljauwfilet bereiden

Alles over kabeljauw bakken als filet of kibbeling lees je via deze link. Of lees de samenvatting:

Kabeljauw bakken in de pan: Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur met wat olie of boter. Bak de kabeljauw in de pan voor 3 tot 4 minuten. Draai de vis voorzichtig om met een spatel en bak net zolang aan de andere kant.

Kabeljauw uit de oven: In de oven duurt het ongeveer 15 minuten (mits de oven is voorverwarmd) voordat de kabeljauw gaar is.

Kibbeling maken van kabeljauw: Verhit de olie in de pan tot 180 graden. Snijd de kabeljauw in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Meng een eidooier, viskruiden en de 150 gram bloem door elkaar. Spatel beetje bij beetje 150 ml melk door het geheel, zodat je een beslag krijgt. Het beslag mag best een beetje dik zijn. Doop de stukjes kabeljauw in het beslag en frituur de kibbeling zo’n 5 minuten goudbruin. Laat de stukjes op een bord met keukenpapier uitlekken en afkoelen.

Recepten met kabeljauw

Probeer eens een heerlijk recept met kabeljauw! Het vlees is zo zacht, dat het gemakkelijk uit elkaar valt. Lees in onze blogs hoe je kabeljauw kunt bakken of kunt bereiden op de bbq. Kabeljauw wordt in zijn geheel, in moten of gefileerd verkocht. Bijvoorbeeld als een gefrituurd lekkerbekje.

Waar koop je de beste kabeljauw?

Bestel de lekkerste kabeljauw in een voordelige visbox. Je hebt de keuze uit 25 naturel, gerookte, crunchy of gemarineerde vissoorten.