Toch wel een bekende combinatie die haricots verts in spek. Maar, het is dan ook ontzettend lekker samen! Bovendien: een klassieker bij het kerstdiner. Samen met een heerlijk zachte kabeljauw uit de oven, zet jij een feestje op tafel!

Kabeljauw met haricots verts in spek

Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Bakpan

Ingredienten

Balsamicomarinade

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kabeljauw uit de verpakking. Marineer de vis met de marinade. Zet de kabeljauw circa 14 minuten in de oven.
  • Was en dop de boontjes. Breng een pan water aan de kook. Kook circa 10 minuten. Giet de boontjes af. Rol de boontjes in in de plakken spek. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan. Bak de in spek gerolde haricots verts circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kabeljauw in balsamicomarinade met de haricoverts in spek. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!