Op zoek naar een heerlijk kabeljauw recept? Dit gerecht is makkelijk te maken en bovendien erg lekker! Kijk voor meer visrecepten en nóg meer kabeljauwrecepten op onze receptenpagina.

Kabeljauw met champignonsaus en aardappelrösti

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: Aardappelpannenkoek, Kabeljauw, Rösti
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan
  • Koekenpan
  • Rasp

Ingredienten

  • 200 gram kabeljauw
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 800 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie

Champignonsaus

  • 100 ml bouillon
  • 125 ml slagroom
  • 30 gram roomboter
  • 200 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng alvast 100 ml water aan de kook en los een half bouillonblokje op. Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en ui fijn. Voeg de eieren toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een eetlepel olie in een bakpan. Verdeel het mengsel over de hele pan. Doe de deksel op de pan. Bak ongeveer 8 minuten op hoog vuur. Keer de aardappelpannenkoek en bak nogmaals 8 minuten. Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Maak ondertussen de champignonsaus. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Snijd de sjalot en champignons fijn. Bak aan tot de champignons zacht zijn. Voeg de bloem en een eetlepel olijfolie toe. Voeg de slagroom en bouillon toe. Laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Serveer de kabeljauw uit de oven met de aardappelrösti en champignonsaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!