Scholfilet met een heerlijke salade. Ideaal voor de warmere dagen, maar ook in de winter erg lekker.
Scholfilet met salade van krieltjes en biet
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Kookpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 2 scholfilets
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 2 bieten
- 1 bosje dille
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml crème fraîche
- 200 gram krieltjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul een pan met water en kook de bieten in 40 minuten gaar. Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Vul een pan met water en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
- Haal de scholfilet uit de verpakking. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak de schol 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de salade door de krieltjes en gele biet te mengen met de crème fraîche. Snijd de dille en rode ui klein en voeg toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Serveer de schol uit de oven met de salade van krieltjes en biet. Garneer met dille. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!