Sliptong met zuurkool en aardappelen

De sliptong uit de mei visbox ontvang je met heerlijke chiliboter rozetjes. Zet je de vis in de oven, dan wordt dit een heerlijke saus bij de sliptong. Dat combineert goed met aardappelen of stamppot.

Bereiding sliptong met zuurkool en aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de vis in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Schil de aardappels en spoel ze af onder de kraan. Doe de aardappels in een pan met water en breng het aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.

Doe de zuurkool met het vocht uit de verpakking en een scheut appelsap in een pan. Boen de appel goed schoon. Verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng in een pan de zuurkool met de appelblokjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes garen in een afgesloten pan.

Haal de vis uit de oven en serveer met de aardappelen en zuurkool. Giet de saus van de vis over de aardappelen en vis. Eet smakelijk!